Κάθε φορά που δημιουργείτε έναν χρήστη στο Ubuntu, δημιουργείται αντίστοιχος κατάλογος στο / home partition του συστήματος. Κάθε φορά που καταργείτε έναν χρήστη, το σύστημα διαγράφει τις καταχωρήσεις του από κάθε τοποθεσία, με εξαίρεση τον σχετικό κατάλογο στο / home. Οι διανομές Linux δεν καταργούν τον αρχικό κατάλογο ενός χρήστη όταν διαγράφεται ο χρήστης. Επιτρέψτε μου να σας καθοδηγήσω πώς να αφαιρέσετε έναν χρήστη μαζί με τον αρχικό του κατάλογο.

Για να επιβεβαιώσετε την παραπάνω δήλωση, μεταβείτε στο System> Διαχείριση> Χρήστης και ομάδα επιλογή. Εδώ εμφανίζεται το παράθυρο διαλόγου που εμφανίζεται.

Νέοι χρήστες μπορούν να δημιουργηθούν από το κουμπί Προσθήκη χρήστη και ένας χρήστης μπορεί να διαγραφεί από το κουμπί Διαγραφή. Εδώ εμφανίζεται το μήνυμα που εμφανίζεται όταν διαγράφετε χρήστη, λέει ότι ο / home κατάλογος του χρήστη δεν θα καταργηθεί.

Τώρα για να καταργήσετε έναν χρήστη μαζί με τον αρχικό του κατάλογο, ανοίξτε το τερματικό και εκτελέστε την ακόλουθη εντολή για να διαγράψετε πλήρως τον χρήστη.

όνομα χρήστη sudo deluser -remove-home

όπου το όνομα χρήστη πρέπει να αντικατασταθεί με το όνομα του χρήστη που θέλετε να διαγράψετε. Ακριβώς ως παράδειγμα, για να διαγράψετε τον χρήστη aun, εκτελέστε την εντολή ως εξής:

sudo deluser - απομακρύνετε το σπίτι aun

Αυτό είναι. Απολαμβάνω!

Εργαστεί Για Σας: Robert Gaines & George Fleming | Θέλετε Να Επικοινωνήσετε Μαζί Μας;

Σχόλια Για Την Ιστοσελίδα: